Маково

 • Маково (Makovo) село во Битолско Мариово

  Makovo
  Маково се наоѓа на крајниот дел на Битолското Поле, лоцирана, речиси на сртот на Селечка Планина, а во рамките на територијата на Општината Новаци.
  Маково се наоѓа на крајниот дел на Битолското Поле, лоцирана, речиси на сртот на Селечка Планина, а во рамките на територијата на Општината Новаци.

  Read More

 • Манастир Св.Петка село Маково

  Манастир Св.Петка село Маково

  Манастирот Св.Петка е подигнат и осветен во 2002 година.

  Манастирот Св.Петка е подигнат и осветен во 2002 година.

  Read More

 • Св. Архангел Михаил село Маково

  Св. Архангел Михаил село Маково

  Храмот Собор на св. Архангел Михаил во село Маково е изграден во 1860 г.

  Храмот Собор на св. Архангел Михаил во село Маково е изграден во 1860 г.

  Read More

Мапа на Мариово

mapa na mariovo

Настани во Мариово

itar pejo kalendar na nastani th