mariovo

Македонија се простира на делот од Балканскиот Полуостров што е ограничен на север со планините Шар Планина, Скопска Црна Гора, Козјак, Осогово и Рила, на исток со Доспат и Западни Родопи, на југ со Егејското Mope и реката Бистрица и на запад со планините Кораб, Јабланица, Мокра и Пинд.

Add a comment

Повеќе...

made with love from Joomla.it
FacebookTwitterRSS Feed

Прочитајте повеќе за...

Најди во Мариово

Custom Search
 

za-mariovo-malapesni-od-mariovomariovo-mapaistorija-na-mariovo-malodestinacii-malacrkvi-i-manastiri-vo-mariovo-malaitar-pejo-mala

Посетители

Имаме присутни 36 гости и нема членови

dzip-baner-160-600

Links

macedonia-logobitola-tourist-logobesiste logomakedonska-riznica-logowhat-is-logo