Селски слави и настани во Мариово

Календар на селски слави и настани во Мариово.

zovik-most

5-та средба во село Зовиќ
6 Јуни 2015
Почеток 18.00 ч

Mariovo off-road experience

Mariovo off-road experience: enter the wilderness е тридневен аутдор фестивал што се одржува секоја година во последниот викенд во мај.

Планинарски марш – Мариово

Секоја година на терените на Мариово по повод 7-ми Април МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЗДРАВСТВОТО, се организира традиционален планинарски марш „ЗАПОЗНАЈ ГО МАРИОВО“.

dzip-turjena-mariovo

Џип Турнеја Мариово е туристичко возење по шумски патеки (земјен пат) на кои се наоѓаат природни препреки: кал, големи успони, зелена трева, камења, вода и друго, на кое учествуваат теренски возила (џипови 4 х 4).

Мапа на Мариово

mapa na mariovo

Настани во Мариово

itar pejo kalendar na nastani th

Топ Дестинации

Топ дестинации во Мариово

Топ Дестинации

Лековити растенија

Билки и лековити растенија

Лековити билки

Мапа од Мариово

Најди на мапата

Мапа

Песни од Мариово

Песни од Мариово

Песни од Мариово