Мал Холивуд - Село Штавица во Општина Прилеп

Село Штавица е лоцирано на југоисточната страна на Прилепско Поле во Општина Прилеп.

Кравица – месност во Мариово

Според легендата, некогаш во минатото на врвот на оваа локација се отелила некоја крава, па оттаму доаѓа и името на една од најзабележителните локации во Мариово – Кравица.

Лаките - месност во Мариово

Лаките е една од попознатите пикник локации во Битолскиот дел на Мариово.

Чемериката - месност во Мариово

Чемериката е месност во Мариово во близина на границата со Грција. Сместена на 1570 м надморска висина, оваа локација е особено погодна за планински туризам.

Добро Поле Мариово

Со преместувањето на голем дел од германските единици на западниот фронт во пролетта 1918 година, позицијата на Централните сили на Македонскиот фронт дополнително се влоши.

Месност Пет Чешми, Мариово

Месноста Пет Чешми во близина на границата со Грција е едно од попознатите места кај локалното население.

Месност Церова

Месноста Церова во близина на границата со Грција е едно од попознатите места кај локалното население.

Грунишки вис

За време на Првата светска војна, во близина на село Груниште се одвивала познатата битка за Грунишки Вис.

Мапа на Мариово

mapa na mariovo

Настани во Мариово

itar pejo kalendar na nastani th

Топ Дестинации

Топ дестинации во Мариово

Топ Дестинации

Лековити растенија

Билки и лековити растенија

Лековити билки

Мапа од Мариово

Најди на мапата

Мапа

Песни од Мариово

Песни од Мариово

Песни од Мариово