5-та средба во село Зовиќ – 6 Јуни 2015 Почеток 18.00 ч

5-та средба во село Зовиќ – 6 Јуни 2015 Почеток 18.00 ч

5-та средба во село Зовиќ
6 Јуни 2015
Почеток 18.00 ч

zovik 01

Настан кој од година во година добива се поголема популарност.
И оваа година е планирана богата културно уметничка програма и забава до доцните часови.
Јуни е одличен месец за посета на село Зовиќ со надалеку познатиот „Филмски мост“,  живописната природа во околината на селото и големиот број цркви и манастири (Св. Никола, Св. Атанас, Чебрен итн).
Во село Зовиќ и неговата околина има голем број на места особено погодни за кампување, а исто така постои можност за ноќевање во неколку куќи во селото.
Со оглед на тоа да самата средба се одржува во сабота вечер, истата преставува одлична можност за посета на село Зовиќ и настан кој не смеете да го пропуштите.

Повеќе информации за село Зовиќ на следнитe линкови

http://itarpejo.org/sela-vo-mariovo/bitolsko-mariovo/326-zovik-mariovo

http://whereismacedonia.org/where-to-go-in-macedonia/ecotourism-in-macedonia/223-zovik-village-in-mariovo

zovik 02

zovik 03

zovik 04