АЈДЕ СЛУШАЈ, СЛУШАЈ КАЛЕШ БРЕ АНЃО – лирска песна

Booking.com

Ајде слушај, слушај

калеш бре Анѓо

што тамбура свири.

Тамбурата свири,

калеш бре Анѓо

анама да бидеш.

Анама да бидеш,

калеш бре Анѓо

на чардак да седиш.

На чардак да седиш,

калеш бре Анѓо

жолтици да броиш.

Ајде слушам, слушам

клето бре Турче,

турски не разбирам.

Турски не разбирам,

клето ле турче,

вера не менувам.

{youtube}PVlaP6hIWH0{/youtube}

Booking.com