Откријте го Мариово

crkvi_th

Црква Св. ДИМИТРИЕ, с. Градешница, Мариово

На влезот од селото Градешница (Мариово) во општина Новаци, на 52 км растојание од Битола, во селските гробишта е лоцирана мала по димензии црква, која во одредени извори се споменува како Св. Ѓорѓи, а кај народот е позната како црква посветена на Св. Димитрие.

(more…)

Continue Reading

Крај на содржината

Нема повеќе страници

Close Menu