Откријте го Мариово

Author: Trajko Boseovski

Прекари

Во текот на минатото, па и денес, покрај презимето многу семејства во Градешница, како и во други места во Македонија, носат посебни прекари, кои во месните жаргони се викаат парамони или надимоци.

(more…)

Continue Reading

Крај на содржината

Нема повеќе страници

Close Menu