Фото галерија

Sv. Pantelejmon, Mariovo, Macedonia (76)

Манастир Св. Пантелејмон на врвот Панделе во близина на село Полчиште

Манастирот Св. Пантелејмон е сместен на една од најубавите панорамски локации во Мариово, на врвот Панделе во близина на село Полчиште. До манастирот се стигнува пеш или со теренско возило по стрмен кривулест пат од страна на село Полчиште. Уште од средината на 19 век на ова место постоел храм посветен на Св. Пантелејмон, кој …

Манастир Св. Пантелејмон на врвот Панделе во близина на село Полчиште Read More »

gradesnica photo gallery

Градешница, Мариово – фото галерија

Сместено на 52 км од Битола, Градешница е едно од најубавите села во Македонија. Доколку не верувате, уверете се преку овие фотографии од село Градешница и околината. Повеќе информации за село Градешница >>> Градешка река   “Темнички Вир” Црква Св. Спас “Горно” маало Црква Св. Ѓорѓи Поглед кон “Габер” маало “Средно” маало Црква Св. Никола …

Градешница, Мариово – фото галерија Read More »