БОЗ – SAMBUCUS NIGRA (БОЗЕЛ; ЗОВА)

Бозот расте како грмушка, до околу 5 метри висина. Лисјата се перјесто разделени, а цветовите се бели во соцветија и има пријатен мирис.

(more…)