Откријте го Мариово

Добро Поле Мариово – Местото каде е пробиен Македонскиот (Солунскиот) фронт

Со преместувањето на голем дел од германските единици на западниот фронт во пролетта 1918 година, позицијата на Централните сили на Македонскиот фронт дополнително се влоши.

(more…)

Continue Reading

Споменик на паднатите борци во Втората светска војна во Мариово

На ова место во близина на врвот Кајмакчалан на 25 август 1944, во херојска борба на VII-та Македонска ударна бригада против Бугарската фашистичка окупаторска војска, својот живот го дадоа: •…

Continue Reading

Крај на содржината

Нема повеќе страници

Close Menu