Откријте го Мариово
Чемериката – месност во Мариово

Чемериката е месност во Мариово во близина на границата со Грција. Сместена на 1570 м надморска висина, оваа локација е особено погодна за планински туризам.

cemerikata 1

Поглед кон границата со Грција од месноста Чемериките

cemerikata 2

Поглед кон границата со Грција од месноста Чемериките

cemerikata 3

cemerikata 4

Посета на ова место при Џип Турнеја Мариово 2012

ВАЖНО
За жал како и многу други локации во Мариово, оваа локација е достапна само со теренско возило и се препорачува пред тргнување на пат, добро да се проучи трасата, затоа што посетителите лесно можат да се изгубат по големиот број планински патишта.

Доколку немате теренско возило, а сакате да ја посетите оваа локација или пак некоја друга локација во Мариово, можите да изнајмите Џип Такси.Повеќе информации околу изнајмување на Џип Такси, можете да добиете на следниот емаил:
itarpejo.org@gmail.com

Не пропуштајте

Leave a Reply

Close Menu