Св. Атанас село Зовиќ (Church St. Atanas – Zovik, Мариово)

Booking.com

Црквата Свети Атанасиј е мала еднокорабна црква изградена надвор од село Зовиќ и потекнува од XVII век од кога се смета дека и селото постои на ова место.

sv-atanasij-zovik-mariovo-00

sv-atanasij-zovik-mariovo-01

sv-atanasij-zovik-mariovo-02

Неодамна зо залагање на месното население до храмот е изградена и трпезарија, поставен е крст и е донесена струја.

Booking.com