НАРОДНИ ВЕРУВАЊА И ЛЕКУВАЊЕ CO БАЕЊЕ

 

Малечко дете – цицалче невела (не е за добро) да се предава од едно лице на друго преку огниште, зашто, кога ќе пораснело, станувало женкар.

  • - - - 
Прочитајте повеќе: Туристички атракции во Мариово...
  • - - -