Црпи Вода, Јано – Македонско Народно Оро

Booking.com

01-crpi-jano-thЛокалитет — Скопско.
Играчки состав — мешан (мажи и жени).

Црпи вода, Јано, бегај дома,
Оздол иде, Јано, силен аскер,
Оздол иде, Јано, силен аскер,
Силен аскер, Јано, Демир—Тоска,
Напред врви, Јано, Мамуд-паша,
A пo него, Јано, гаваз—Шукри,
Ќе ти сакат, Јано, ладна вода,
A пo вода, Јано, бело лице.
{youtube}hklK3Bw3yBU{/youtube}

01-crpi-jano

 

Booking.com