Ибраим Оџа – Македонско Народно Оро

Booking.com

42-ibraim-odza-th
Локалитет — Влешко.
Играчки состав — мажи.

Бог да го бие, да го убие,
Тој Браим-оџа баш арамија,
Баш арамија Мелничка Планина,
Тој ми пособрал верна дружина,
Верна дружина со дваесет и пет
Млади момчиња, верни другари,
Па ми испадна баш арамија,
Баш арамија Мелничка Планина,
Мелничка Планина—Изворска каза.
{youtube}C5TQlTJMSUs{/youtube}
{youtube}gu6q02Z5WyQ{/youtube}
{youtube}t_J88ubqG2I{/youtube}
{youtube}1bgDDIoPHTg{/youtube}

42-ibraim-odza

Booking.com