Лаките – излетничко место во Мариово

Booking.com

Лаките е една од попознатите пикник локации во Битолскиот дел на Мариово.

Одличната клима, живописната природа и чистата река Белица (Бела Река) која тече во непосредна близина овозможуваат незаборавно искуство при посетата на ова место.

lakite 1

lakite 2

lakite 3

bela reka 02

bela reka 03

bela reka 04

bela reka 05

bela reka 06

ВАЖНО
За жал како и многу други локации во Мариово, оваа локација е достапна само со теренско возило и се препорачува пред тргнување на пат, добро да се проучи трасата, затоа што посетителите лесно можат да се изгубат по големиот број планински патишта.

Доколку немате теренско возило, а сакате да ја посетите оваа локација или пак некоја друга локација во Мариово, можите да изнајмите Џип Такси.Повеќе информации околу изнајмување на Џип Такси, можете да добиете на следниот емаил:
itarpejo.org@gmail.com

Booking.com