Mariovo off-road experience: enter the wilderness

Mariovo off-road experience: enter the wilderness

Mariovo off-road experience: enter the wilderness е тридневен аутдор фестивал што се одржува секоја година во последниот викенд во мај.

Целиот настан вклучува кампување на отворено во селото Манастир и четири спортски настани: велосипедизам, планинарење и планинско трчање и за прв пат оваа година фитнес на отворено. Од другите активности ќе има прикажување на планински кратки филмови (петок) и забава на отворено (сабота).
Најатрактивниот настан е планинската велосипедска тура којашто започнува од село Манастир и ги посетува селата Чаниште, Рапеш, Зовиќ, и повторно назад во Манастир, поминувајќи 58 километри од недопрената природа на Мариово.

Route 2,885,197 – powered by www.bikemap.net

За помалку подготвените велосипедисти ќе има и полесна тура што ќе ги посети селата Манастир, Бешиште, Полчиште, Мелница и Витолиште.

Route 2,872,296 – powered by www.bikemap.net

Настанот е во организација на здружението ВЕЛОЕВРОПА, со огромна поддршка на Општина Прилеп.

За повеќе информации посетете го следниот линк

https://www.facebook.com/events/673889509395388/?fref=ts
Или на телефон 078/400 047-Слободан

Фото и Видео галерија

 Mariovo off road experience 02

Mariovo off road experience 03

From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience
From Mariovo off-road experience