Манастир Св. Атанасиј село Старавина

Booking.com

Манастирот Св. Атанасиј е сместен во непосредна близина на селото на Старавинското Тумбе.

Стариот храм потекнува од 1860 а во непосредна близина е и новиот храм кој е изграден неодамна заедно со конаците. Манастирот Св. Атанасиј е сместен на исклучително погодна положба, од каде посетителите на дланка го имаат цело Мариово.

sv atanasij staravina 01

From Mariovo Photo Gallery
From Municipality of Novaci
From Municipality of Novaci
From Municipality of Novaci
From Municipality of Novaci
From Municipality of Novaci
From Municipality of Novaci
From Municipality of Novaci
Booking.com