Невестинско – Македонско Народно Оро

Booking.com

24-nevestinsko-th
Локалитет — Мала Рака.
Играчки состав — жени.

— Прстен ми падна, мале, отаде река,
Отаде река, мале, во песочина,
Офчар помина, мале, тој ми го најде.
— Таксај му, Нешо, што ќе му таксаш?
— И да му таксам, мале, фајде си нема.
— Таксај му, таксај, Нешо, белото лице!
— И да му таксам, мале, фајде си нема.
— Таксај му, таксај, Нешо, црните очи!
— И да му таксам, мале, фајде си нема.
{youtube}gh6bdseoRvc{/youtube}

24-nevestinsko

Booking.com