Етно музеј во с. Градешница

Етно музејот во с. Градешница постои од 2 Август 2009 г и претставува збирка на етно елементи од живеењето и културата на населението, како и остатоци од оружје и предмети користени  во војните.

(more…)

Мариово – фото галерија

Мариово фото галерија – преку 800 висококвалитетни фотографии од Мариово. Галеријата постојано се збогатува со нови фотографии, па не заборавајте да ја посетите повторно.

(more…)

ЧУВАР КУЌА – ЅEMPERVIVUM TECTORUM

Чувар куќа е повеќегодишно зељесто растение, кое има меснати листови, многу сочни и дебели, а стеблото може да достигне и до 40 см.

(more…)