Пет Чешми – месност во Мариово

Booking.com

Месноста Пет Чешми во близина на границата со Грција е едно од попознатите места кај локалното население.

Ова е местото од каде се добива водата за локалниот водовод, па поради тоа, од пет видлива е само една чешма.
Живописната природа и исклучително погодната клима, ја прават оваа локација исклучително погодна за планински туризам.

pet cesmi 02

pet cesmi 03

pet cesmi 04

pet cesmi 05

pet cesmi 06

pet cesmi 07

ВАЖНО
За жал како и многу други локации во Мариово, оваа локација е достапна само со теренско возило и се препорачува пред тргнување на пат, добро да се проучи трасата, затоа што посетителите лесно можат да се изгубат по големиот број планински патишта.

Доколку немате теренско возило, а сакате да ја посетите оваа локација или пак некоја друга локација во Мариово, можите да изнајмите Џип Такси.Повеќе информации околу изнајмување на Џип Такси, можете да добиете на следниот емаил:
itarpejo.org@gmail.com

 

Booking.com