Манастир Св. Петка село Бешиште – Мариово

Booking.com

Манастирот Св. Петка се наоѓа во близина на село Бешиште во еден од најживописните предели во Мариово.

crkva sv.petka

konak na sv.petka

cewma na sv.petka

sv petka besiste 01

sv petka besiste 02

sv petka besiste 03

sv petka besiste 04

sv petka besiste 06

sv petka besiste 07

sv petka besiste 09

 

Booking.com