Св. Параскева (Св. Димитриј) село Рапеш

Храм Св. преподобна Параскева и Св. вмч. Димитриј. За двата светци еден храм.

Храмот е лоциран до селските гробишта во влезот во селото.

sv paraskeva rapes 01

  • - - - 
Прочитајте повеќе: Туристички атракции во Мариово...
  • - - -