Св. Петка село Груништа

Booking.com

Црквата „Света Петка,, изградена е 1925 година од извесен Ристе Венин, кој на влезот на црквата поставил спомен плоча, која и денес се наоѓа на истото место.

Во црквата има извор со вода, за кого месното население верува дека е света – лековита вода.

sv petka grunista mariovo 02

sv petka gruniste 01

Booking.com